Staklara neće u stečaj

Bez autora
Mar 14 2011

Staklara „Paraćin“ neće u likvidaciju. Postignut je aranžman kojim će Staklaru preuzeti bugarski „Rubin internacional. Radnici neće biti otpuštani, već će biti ponuđen socijalni program. Dogovorom vlada Srbije i Bugarske došlo se do rešenja da 63 odsto akcija „Srbijagasa“ preuzme „Rubin internacional“, pod garancijom Prve bugarske investicione banke. Za to će da plati 35 miliona evra. Takođe, kupac je dužan i da investira 22 miliona evra i da preuzme sve, pa i bankarske dugove Staklare. Srbija će pomoći tako što će otpisati neke dugove. Tamo gde to nije moguće, na primer, prema PIO fondu, problem će biti rešen tako što će Fond imati deo vlasništva Staklare. Dakle, obaveze preduzeća prema poveriocima biće svedene na nulu.

Staklara neće u stečajStaklara „Paraćin“ neće, kako najavljuje direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović, u likvidaciju.

- Postignut je aranžman kojim će Staklaru preuzeti bugarski „Rubin internacional“ - naglašava Bajatović.

- Radnici neće biti otpuštani, već će biti ponuđen socijalni program.

Dogovorom vlada Srbije i Bugarske došlo se, ističe Bajatović, do rešenja da 63 odsto akcija „Srbijagasa“ preuzme „Rubin internacional“, pod garancijom Prve bugarske investicione banke.

- Za to će da plati 35 miliona evra - otkriva detalje ugovora Bajatović.

- Takođe, kupac je dužan i da investira 22 miliona evra i da preuzme sve, pa i bankarske dugove Staklare. Srbija će pomoći tako što će otpisati neke dugove. Tamo gde to nije moguće, na primer, prema PIO fondu, problem će biti rešen tako što će Fond imati deo vlasništva Staklare. Dakle, obaveze preduzeća prema poveriocima biće svedene na nulu.

Bajatović naglašava da niko od 1.600 radnika u sedam fabrika koliko ih ukupno ima u okviru Staklare neće biti otpušten.

- Jasno je da ima viška radnika, ali će biti ponuđen socijalni program i to 300 evra po godini staža - objašnjava direktor „Srbijagasa“.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik